איך להתמודד עם החופש הגדול?

החופש הגדול הגיע, ואיתו גם המוני ילדים, ילדות, מתבגרים ומתבגרות שמקבלים המון המון זמן פנוי, חלקו מול מסכים.

איך נדבר איתם על מיניות בריאה בלי להפחיד ובלי להכניס אותם למגננה?

בעזרת 3 דרכים:

  1. לא לדבר איתם על הגוף שלהם באופן ספציפי, אלא דרך זה שנדבר על הנושא באופן כללי. למשל, במקום להגיד "האם את צופה בסרטונים או תמונות של אנשים ללא בגדים?" נגיד באופן מרוחק יותר: "שמעתי שיש ילדים וילדות שלפעמים נתקלים בכל מיני סרטונים של אנשים ונשים ללא בגדים. יכול להיות שזה משהו שגם קורה אצלך  בכיתה או לחברים?" ומשם נפתח שיח. עם מתבגרים אפשר להתייחס דרך כתבה או סיפור חדשותי שמתרחש עכשיו, לצערנו לא חסרים כאלה.
  2. מעורבות ונוכחות. יש הורים שחוששים מלהיות מעורבים ונוכחים בחיי המסכים של הילדים שלהם. לפעמים זה עשוי להרגיש חטטני, בילושי מדי, או סתם לא נעים. אנחנו כאן כדי להגיד שזה לגמרי חלק מהתפקיד ההורי שלנו, ושככל שנהיה יותר בסביבה שלהם, נלמד ונכיר אחרי מי הם עוקבים ומה עולם התוכן שלהם, כך ייקל עלינו לייצר שיח פתוח
  3. לא לכעוס. הרבה פעמים התנהגויות מיניות טומנות בחובן תחושות אשמה ובושה. חשוב שיהיו לנו רגעי חסד כאלה בהן הילדים יודעים שהם יכולים לשתף אותנו, ואנחנו לא נכעס. הזמנים האלה מאפשרים נטרול אשמה ובעצם מייצרים שיתוף. כל הורה יכול לעשות את זה כראות עיניו, בעזרת סימן מיוחד, או משפט מיוחד שנאמר ואז ברור לכולם שזה זמן שיתוף, או כל דרך יצירתית אחרת שמתאימה לכם.

 

נערך ע"י מיכל נויפלד, מטפלת אל"י
עו"ס קלינית MSW, מתמחה בטיפול בטראומה